Създават Обществен съвет към Областната администрация

Създават Обществен съвет към Областната администрация

Обществен съвет ще следи в бъдеще за прозрачната работа на Областната управа на Пернишко, съобщи вчера новият губернатор на региона арх.Михаил Михайлов. В новата структура, която предстои да бъде сформирана в най близко бъдеще, ще влязат предстанители на неправителствени организации, на браншовите организации и граждани, поясни той. През следващите четири години областната администрация ще работи по три основни направления - прозрачност на управлението, насърчаване на бизнеса и социална политика, заяви губернаторът на първата си официална пресконференция, която даде заедно с единствения засега назначен заместник областен управител Галина Никодимова. Михайлов поясни, че бъдещият Обществен съвет към областната администрация, който ще бъде структуриран във възможно най-кратки срокове, ще работи за развитието на областта. В него ще участват представители на неправителствени, браншови организации, изявени личности и медии.
„Всички решения, проблеми и предложения, които ще се обсъждат и гласуват по време на заседанията му ще се изпращат до съответния законодателен орган на управление", уточни Михайлов. Той допълни, че срещите ще се протоколират и ще се качват на сайта на областна администрация.
В рамките на управлението си областният управител ще насърчава и бизнеса. „Ще работя за облекчаване на условията за работа на територията. Това нещо ще допринесе както за нашия бизнес, така и за привличане на нови инвестиции. Ще се опитам да вкарам модела на работа за публично частно партньорство, където администрацията съвместно с дадения частен инвеститор създават някакъв продукт, който е полезен и за двете страни. Ще работя в пряка връзка с местните структури, кметовете и общинския съвет", обясни Михайлов. "Ще се опитаме и да работим за възстановяване на духовните ценности, тъй като духовността крепи материалното", допълни Галина Никодимова. Възстановяване на духовните ценности е изключително важен проблем за решение, допълни заместничката си губернаторът. „За мен той е крайъгълен камък. Заради бездуховността обществото днес се люшка като кораб без платна и без посока”, каза губернаторът.
Колкото до клюките в публичното пространство във връзка със злоупотреби със средства за преодоляване щетите от земетресението, областен управител Михайлов коментира, че срещу него няма никакви доказателства за подобни закононарушения. И Районна, и Окръжна прокуратура и следствието в Перник са заключили, че няма извършени от негова страна законови нарушения. Минах през тежка цедка, преди да бъда назначен за областен управител и ако подобни твърдения бяха верни, никога нямаше да заема поста, допълни той. „Горд съм с работата си около земетресението, защото децата влязоха в класните стаи на четвъртия ден след труса”, допълни губернаторът.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година