Втора нарколаборатория разбиха в трънско село

При спецакция на сектор “Криминален” при РДВР и РПУ в Трън вчера бе разкрита нарколаборатория в с.Радово. Тя е аналогична на намерената и разбитата при спецакция на РЗ БОП и НС БОП на 19 ноември 2004 година, съобщи вчера шефът на служба “Полиция” полк. Георги Стоянов. Лабораторията, в която са произвеждани първичните материали за изработката на синтетична дрога, е била настанена в изоставена къща, собтвеничката на която е родом от селото, но е адресно регистрирана и от години живее в столицата. Производството на първичните субстанции за дрогата е вървяло на пълни обороти до преди по-малко от месец, защото е намерено и иззето цялото й обордване заедно с бидони с химикали. Според полк.Стоянов, нарколаборатията е била в работен режим до последния момент, тъй като нито един елемент от системата не е липсвал по първоначалните данни от огледите, които до късно снощи екипи на РДВР извършваха на място. Описваха се различните уреди и помощни средства за производство, измерваха се и се уточняваше химическият състав на субстанциите в бидоните.
Полицаи предполагат , че новата нарколаборатория , разбита само 6 месеца след първата, се явява своеобразен “приемник” на старата. За това подсказва и обстоятелството, че оборудването е същото, а и собственичката на старата къща, в която е била настанена лабораторията, е майка на един от двамата задържани преди половин година при предишния удар на РЗ БОП в Радово. Следствието срещу тях е приключено и вече е предадено в прокуратурата за внасяне на обвинителен акт.
В Радово, уточни още полк.Стоянов е вървял само първият от общо четирите етапа на производство на синтетични наркотици. В лабораторията са се изваждали първоначалните субстанции от суровината преди да се стигне в последната фаза до таблетирането на полученото прахообразно вещество.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година