Вземат на мушка червените разколници

Обсъждане поведението на социалистите, занимаващи се с разколническа дейност е била една от темите на вчерашното заседание на Общинския съвет на БСП. Това стана ясно на традиционната пресконференция в местната червена централа часове преди започването на пленума. От ръководството на соцпартията поясниха, че след двата апела за обединение, които не впечатлили вътрешнопартийната опозиция , толерантността и търпението ми се изчерпали и щели да предприемат строги мерки. Ще се търси политическа отговорност от разколниците и срещу тях ще бъдат предприети организационно-уставни наказания, заканиха се от ръководството на соцпартията. Оттам отказаха да уточнят точно по какъв начин ще санкционират 400 социалисти, но не отрикоха, че било възможно да се прибегне и до най-строгата мярка - изключване от партията.
На вчерашното заседание на пленума са избрани и представителите на Общинския съвет в Областния съвет на БСП. Освен председателите на Общински съвети на соцпартията, червените кметове на общини и председателите на групи съветници на леви коалиции, Перник има право на още 4-ма членове в Областния съвет, а Радомир - на двама.
До редакционното приключване на броя заседанието на пленума все още не беше приключило и не станаха ясни резултатите и решенията, които е взел ръководния орган.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година