Три нови случая на хепатит

Три нови случая на хепатит

Три нови случая на вирусен хепатит тип А са регистрирани в Перник за миналата седмица – съобщават от регионалната здравна инспекция. Заболелите са двама мъже на възраст 14 и 18 години и жена на 57 г. от гр. Перник. Всички се лекуват в инфекциозното отделение на МБАЛ – Перник.Два са новите случая на ентероколит.

Заболяха 1 дете във възрастовата група от 1 до 4 години и 1 жена на 55 г. Случаите са регистрирани в град Перник и се лекуват в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Перник. От инспекцията отчитат сериозен спад на пипналите шарка. Заболелите от варицела за миналата седмица са само 13, срещу 31 за предходната седмица. 92% от случаите са регистрирани в община Перник. Единични случаи са регистрирани в община Радомир. Всички болни се лекуват амбулаторно от общопрактикуващи лекари. Състоянието на контактните се следи от личните им лекари.

Няма регистрирани хранителни взривове и взривове от вътреболнични инфекции на територията на гр. Перник и областта.

През седмицата в Д НЗБ са извършени 117 проверки, от които 105 по спазване на противоепидемичен режим на работа и 12 по спазване на забраната за тютюнопушене.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година