iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юни 2013

БЗНС СЕ СРЕЩНА С ЖИВОТНОВЪДИ ОТ ОБЛАСТ ПЕРНИК

В Пернишкото село Вискяр кандидатите за депутати от ПП "БЗНС" се срещнаха с местни животновъди. Те се оплакаха, че в областта няма лицензирана мандра, която да изкупува млякото и всеки се спасява както намери.

- Аз си мислех тука да вземем квасачна машина да квасим , но няма канализация , но няма условия, - каза Кирил Николов, фермер от региона.

Котка спечели купата на кмета

Котка спечели купата на кмета 06_1372569736

"Ягуар" от 1968 година спечели купата на кмета на ретро парада в Перник днес, побеждавайки над 25 стари брички от цяла България. Возилата бяха паркирани на площад "Кракра". Перничани пък с интерес разглеждаха ретро автомобилите. След преценка от жури купата бе връчена на Ягуара. Той е собственост на Стоян Петрунов от София, който участва за трети път в ретро парада.

Снимки

Jamiroquai е от Перник

Jamiroquai е от Перник 06_1372511702

Това откритие направи наш читател и го обяви във фейсбук. Калин откри автентични кадри как изпълнителя е с чисто нов сватбен анцуг от Адидас. Певецът вероятно е нямал време и да се обръсне, което още повече разкрива произхода му! Ето какво пише Калин на стената си във facebook: Кой каза че Jamiroquai не е от Перник - погледнете го на концерта ;) това сигурно му е анцуга за сватба т.е.

Снимки

ИЗБОРИ 2013

Не вярвайте на болшинството партии с 3 букви! Видяхме ги през годините какво могат! Дайте шанс и повярвайте на единствената чиста и свята организация със 114 годишна история-БЗНС! Бюлетината е 38!

ВАШИЯТ ВКУС! "Ресторант МИИВ"

„Ресторант МИИВ”
Дневно обедно меню
( Събота 29.06.2013 )

СУПИ 350 гр.
Таратор 1.20 лв
Шкембе 1.70 лв
Пилешка 1.50 лв
Тoпчета 1.50 лв

СКАРА 400 гр.
Кюфтета 3бр. с гарнитура 3.60 лв

Св. славни и прехвални апостоли Петър и Павел (Петровден)

Св.  апостоли Петър и Павел

На 29 юни светата православна Църква  чествува едновременно паметта на великите апостоли Петър и Павел.

Освен  на 29 юни, двамата свети апостоли се честват на 30 юни (Събор на светите дванадесет апостоли, с особена прослава на ап. Павел) и на 16 януари - Честни  вериги на св. апостол Петър

ЧУТОВЕН СТРОИТЕЛЕН СКАНДАЛ - С " ХУФУ " КОЯТО ЩЕ СТРОИ В ЗЕМЕН

http://kuslink.com/SGRADA - ЧУТОВЕН СТРОИТЕЛЕН СКАНДАЛ - " ПРИЧИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ СТРАНИЦА " - НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ МЕДИИ , А В ПОСЛЕДСТВИЕ И НА ПРОКУРАТУРАТА ! БЕЗСПОРНИ И НЕОБОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ФАКТИ УЛИЧАВАЩИ И РАЗКРИВАЩИ УЧАСТИЕТО НА АРХ.

Парад на брички в Перник

Парад на брички в Перник 06_1372442366

Не влагаме нищо лошо в думата брички! МОже да видим най-стария голф в Перник или други уникални бижута. Традиционно утре ще се проведе Парад на ретроавтомобили в центъра на Перник. Това е третото му издание, което набира популярност. Почти 30 брички ще демонстрират елегантността си и чара пред перничани и гостите на града на централния площад "Кракра" в Перник.

БЗНС ЗАКРИ КАМПАНИЯТА СИ ОТ РАДОМИР

Кандидат-депутатите на БЗНС от София, Перник и Кюстендил закриха предизборната кампания на партията с поднасяне на цветя пред паметника на Войнишкото въстание в Радомир.

Ресторант МИИВ

„Ресторант МИИВ”
Дневно обедно меню
( Петък 28.06.2013 )

СУПИ 350 гр.
Таратор 1.20 лв
Шкембе 1.70 лв
Пилешка 1.50 лв
Агнешка дроб чорба 1.70 лв

СКАРА 400 гр.
Кюфтета 3бр. с гарнитура 3.60 лв
Кебапчета 3бр. с гарнитура 3.60 лв

Миньор започват подготовка

Миньор започват подготовка 06_1372397026

Днес футболистите на Миньор (Перник) ще направят първа тренировка за новия сезон. По време на заниманието на стадион “Миньор” ще бъдат обявени плана за подготовка, бюджета и кои футболисти остават в клуба. Старши треньор на отбора остава Николай Тодоров. Сред напусналите са Камен Хаджиев, който премина в ЦСКА, Жан-Баптист
Якасонго, който е иг-

Няма работа в Перник

Няма работа в Перник 06_1372394582

Само 48 са свободните работни места, които Дирекция "Бюро по труда" в Перник предлага тази седмица на хората, които са се озовали на трудовата борса. Според предишни информации, броят на регистрираните безработни е над 6000 в Перник(iPernik). Най-голям е броят на предлаганите свободни работни места за шивачки - 10. Изискването за тях е да имат средно образование и опит в професията.

Валутният борд пада, идва инфлационен шок, после въвеждаме еврото

Валутният борд пада, идва инфлационен шок, после въвеждаме еврото 06_1372392108

Първото събитие са новите емисии евробанкноти. През май излезе тази от 5 евро, на която има надпис и на кирилица (български). Досега надписите бяха на латиница, която използват всички членки на ЕС и на гръцки, понеже те си имат различна, своя азбука.

Второто събитие е на този линк на БНБ и въобще не беше отразено от нашите медии. Ето го:

Ресторантьорите в Перник се обединяват

Ресторантьорите в Перник се обединяват 06_1372360052

Собствениците и управителите на заведения в Перник се събират следващата седмица в елитен ресторант в кв. Изток, за да обявят учредяването на браншова асоциация и избора на председател. На форума ще присъства и Благой Рагин – председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Пожар вилня във вилната зона на Перник

Пожар вилня във вилната зона на Перник 06_1372359382

Пожар е вилнял във вилната зона на планината Голо бърдо над Перник, съобщиха от полицията. Пламъците са лумнали понеделник около 3:30 часа Причината за инцидента е строителна неизправност – необезопасен комин, в резултат на която станала белята и изгорели един фургон, паянтова постройка и имущество на собственика.

Съдят перничанин за побой и смърт

Съдят перничанин за побой и смърт 06_1372359109

Добричкият Окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу 29 годишния перничанин Ивайло Р.П. и Васил Л. Г. от София, съобщава тамошен електронен новинарски сайт. Двамата са подсъдими по обвинение за побой, след който последвала смъртта на младеж от Нова Загора. Инцидентът е станал на

Конфискуваха стоки менте от Търговска и площад Кракра

Конфискуваха стоки менте от Търговска и площад Кракра 06_1372339720

Полицията е провела акция вчера - служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Перник и представители на Патентното ведомство на Република България. Контролните органи проверили магазини на площад "Кракра Пернишки" и на ул. "Търговска" в областния град.

Косе Босе в Перник

Косе Босе в Перник 06_1372339427

Народата приказка Косе Босе, с любимите герои Кучето, Косето, Лисицата и едно Дърво, което не искаше да има приятели. Понякога колкото и да се стараем - нищо не се получава, постоянно нещо се обърква и ни пречи да продължим напред. Друг път се чустваме толкова самички, сякаш целия свят се е обърнал срещу нас. Как да се справим? На кого да разчитаме? Как да победим лошото?

oбедно меню 27.06.2013 Ресторант МИИВ

„Ресторант МИИВ”
Дневно обедно меню
( Четвъртък 27.06.2013 )

СУПИ 350 гр.
Таратор 1.20 лв
Шкембе 1.70 лв
Пилешка 1.50 лв
Тoпчета 1.50 лв
Телешки курбан чорба 1.70 лв

СКАРА 400 гр.
Кюфтета 3бр. с гарнитура 3.60 лв

АКУМУЛАТОРИ VARTA с нова визия!

От началото на месец юни акумулаторни батерии Varta, притежават нова визия, отличаваща се с изчистен от излишни елементи етикет и ново фирмено лого. Марката отделя внимание не само на високотехнологичното си производство, но и на модерна и съвременна визия.

Можете да ги намерите на адреси:

Плетиво и филц на Граовския събор , гр. Брезник , 29 и 30 юни 2013

Плетиво и филц на Граовския събор  , гр. Брезник , 29 и 30 юни 2013

Здравейте ,
Каним ви на Граовски събор в гр.Брезник !
Ние , Диана и Николай Ангелови , ще представим новите си произведения от плетиво и филц .

Кражба на телефонен кабел е извършена в Перник

Кражба на телефонен кабел е извършена в Перник 06_1372238307

Неизвестни, чрез срязване, откраднали около 45 метра телефонен кабел от района на бившата стоматология на ул. „Св. св. Кирил и Методий”. Служители на Първо РУП – Перник са извършили оглед на местопроизшествието.

Работата по установяване на извършителите продължава.

ОБЕДНО МЕНЮ НА "РЕСТОРАНТ МИИВ"

„Ресторант МИИВ”
Дневно обедно меню
( Сряда 26.06.2013 )

СУПИ 350 гр.
Таратор 1.20 лв
Шкембе 1.70 лв
Пилешка 1.50 лв
Тoпчета 1.50 лв
Рибена чорба 1.70 лв

СКАРА 400 гр.
Кюфтета 3бр. с гарнитура 3.60 лв

БЗНС е за единство на демократичната общност!

БЗНС е за единство на демократичната общност!

Нужни са незабавни мерки срещу политическата криза!
БЗНС е изключително обезпокоен от задълбочаващата се политическа криза в България и настоява да бъдат предприети незабавни мерки за нейното преодоляване, каза днес председателя на партията Николай Ненчев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.