iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Октомври 2016

Разработка на специфични ERP системи

Разработка на специфични ERP системи 10_1477924380

Нашият екип предлага не само създадените от нас ERP (Enterprise Resource Planning) модули, а и възможността да разработим за Вас специфични софтуерни решения и бизнес процеси, отговарящи оптимално на Вашите конкретни нужди и изисквания.

По повод Деня на народните будители Регионалният исторически музей – Перник организира документална изложба

По повод Деня на народните будители Регионалният исторически музей – Перник организира документална изложба 10_1477893301

По повод Деня на народните будители Регионалният исторически музей – Перник организира документална изложба „Из историята на нормативния български правопис“, като експозицията включва речници и помагала от частната колекция на Славчо Чанев – филолог, дългогодишен експерт в отдел „Култура“ на общинската администрация.

Перник беше домакин на турнир по джудзо

Перник беше домакин на турнир по джудзо 10_1477892724

215 състезатели от 19 клуба в страната участваха в Открит турнир по джудо за купата на кмета на Перник, като след 28 годишно прекъсване, домакин на първенството отново е Перник.

МГЕРБ-Перник ще отбележи деня на народните будители с четене

МГЕРБ-Перник ще отбележи деня на народните будители с четене 10_1477892296

МГЕРБ-Перник ще отбележи деня на народните будители с тематична инициатива под надслов „Вземи, прочети и върни!“, като две малки дървени библиотеки във формата на къщички младежите ще монтират пред ОК „ Двореца на културата“ и в градинката непосредствено пред ГПЧЕ”Симеон Радев” в кв. „Изток“. Идеята на младежите цели книгите да привлекат вниманието на преминаващите, за да се зачетат в тях.

Правят изложба в Регионалния исторически музей-Перник

Правят изложба в Регионалния исторически музей-Перник 10_1477892059

В навечерието на Деня на народните будители Регионален исторически музей-Перник и Регионален исторически музей Кюстендил представят“Възрожденски щампи от фонда на РИМ-Кюстендил", като официалното откриване ще се състои на 31.10.2016 год. от 16.00 часа.

Мелинда Сейдия се завърна от Колумбия с награда

Мелинда Сейдия се завърна от Колумбия с награда 10_1477891592

Красавицата Лейди България 2016 Мелинда Сейдия, която представи страната ни на световния конкурс "MISS SUMMER INTERNATIONAL" в Колумбия се завръща с награда, като перничанката бе удостоена от журито с престижния приз MISS SUMMER INTERNATIONAL TOP MODEL. Красота и перфектното и тяло без никакви корекции, блесна сред другите участнички и беше високо оценена от международното жури.

Съдът в Перник организира Ден на отворените врати

Съдът в Перник организира Ден на отворените врати 10_1477837341

За поредна година съдът в Перник организира Ден на отворените врати. Всички, които имаха желание можеха да се запознаят със структурата и функциите на съдебните институции в нея, със спецификата на работата на магистратите и служителите на Темида.

62-годишен перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил с рекордно количество алкохол в кръвта

62-годишен перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил с рекордно количество алкохол в кръвта 10_1477837085

На 19 октомври, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 62-годишният Л.Н. При изпробването му с техническо средство за алкохол, уредът отчел над 1, 2 промила. Анализът на кръвната му проба показал рекордните 3, 27 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка 10_1477836924

На 22 октомври, в гр. Радомир, на ул. „Райко Даскалов“ бил проверен лек автомобил „Пежо“, шофиран от перничанина Ц.Г./24 г./. Проверка установила, че младежът управлява автомобила в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Радомирски полицаи са привлекли като обвиняем мъж, за притежаване на голямо количество тютюн без акцизен бандерол

Радомирски полицаи са привлекли като обвиняем мъж, за притежаване на голямо количество тютюн без акцизен бандерол 10_1477836672

На 03 май тази година била проведена специализирана полицейска операция. Полицаи атакували къща на ул. „Бенковска“ в гр. Радомир, собственост на местния жител П.И./62 г./ В стая били намерени и иззети чували с нарязан тютюн с общо тегло около 15 килограма. Неначисленият акциз е над 2 000 лева, а пазарната стойност на тютюна около 2 500 лева. На П.И.

Полицаи иззеха цигари и нарязан тютюн

Полицаи иззеха цигари и нарязан тютюн  10_1477836365

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили апартамент на ул. „Струма“ в областния град, обитаван от 42-годишният Р.С. От жилището са иззети близо 2 килограма нарязан тютюн и 100 къса саморъчно направени цигари без акцизен бандерол. Започнато е административно-наказателно производство.

Община Перник дава под наем терени

Община Перник дава под наем терени 10_1477836127

Община Перник предоставя няколко свои терена и помещения под наем за различни услуги, които ще бъдат обявени на търг с явно наддаване, като три от терените се намират в централната градска част и се предоставят за разполагане на преместваеми съоръжения за ключарски, часовникарски и GSM услуги. Това са тип павилиони,разположени по ул.Търговска и тяхната начална тръжна цена е по 25 лв. за кв.м.

Хората в кв. Тева събират поддписка срещу бездомите кучета

Хората в кв. Тева събират поддписка срещу бездомите кучета 10_1477835708

Всяка седмица бездомните кучета в квартал „Тева” се увеличават, като хората от квартал обмислят да събират подписи, да търсят защита от всички възможни институции. Да излизаш след 22.00 часа из квартала си е риск, който не живущите не съветват да се приема. „Няма оправия. Имам чувството , че някой докарва кучетата тук не само от града.

Хората с увреждания посетиха Народното събрание

Хората с увреждания посетиха Народното събрание 10_1477815274

Над петдесет представители на Регионалния център на хора с увреждания - Перник и Радомир посрещна в Народното събрание на Република България народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова, като в зала „Запад“ на НС гостите от област Перник проведоха среща-дискусия с участието на зам.-председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева и председате

Няма физкултурен салон в VІІ ОУ „Георги Сава Раковски” в Перник

Няма физкултурен салон в VІІ ОУ „Георги Сава Раковски” в Перник  10_1477814019

VІІ ОУ „Георги Сава Раковски” в Перник е без физкултурен салон, като 400 деца няма къде да играят физическо в дъждовни и студени дни, защото салонът е затворен от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Това съобщи на сесия на Общинския съвет зам.-председателят и съветник от групата на Патриотичната коалиция Милан Миланов и попита кмета Вяра Церовска знае ли за този проблем и какви мерки са взети.

Според Милан Миланов увеселителните люлки на моста на „Перник Мези” са застрашили живота на перничани

Според Милан Миланов увеселителните люлки на моста на „Перник Мези” са застрашили живота на перничани  10_1477813680

Милан Миланов смята, че увеселителните люлки на моста на „Перник Мези” застрашиха живота на перничани с вибрации и трептения.

Ще слагат нови постройки в Перник за Коледа, Нова година и Сурва

Ще слагат нови постройки в Перник за Коледа, Нова година и Сурва 10_1477813284

Пет нови постройки ще бъдат разположени на площад „Кракра” в Перник по време на Коледните, Новогодишните празници и Международния фестивал „ Сурва“. В тях ще се продават хранителни стоки. Мобилните къщички ще бъдат едно добро естетическо решение, вместо димящите скари, поставени навсякъде по площада по празниците.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 32 октомври - 04 ноември 2016 г.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 32 октомври - 04 ноември 2016 г. 10_1477811756

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

БСП предложи всички плакати в Перник да се залепят едновременно

БСП предложи всички плакати в Перник да се залепят едновременно 10_1477811310

БСП Перник покани всички партии да налепят заедно предизборните си плакати в Перник. Причината е да не се получава плакатна война, която да загрозява Перник.

“Плакатната война освен, че загрозява града ни, дразни жителите на Перник и не помага на никоя партия. Време е да покажем, че можем да преодолеем политическите си различия и да работим заедно за доброто на Перник“, казват от БСП Перник.

Искат смяна на кабинета на лекарката в Батановци

Искат смяна на кабинета на лекарката в Батановци 10_1477810993

Жители на град Батановци са започнали подписка в подкрепа на искането на д-р Ситарска за преместването на кабинета й в по-добри условия, като условията, в които работи тя са нечовешки. Кабинета предоставен от кмета на града е в окаяно състояние и е общинска собственост.

Празнуваха откриването на детска площадка в 10 ОУ„Алеко Константинов” в кв.„Изток”

Празнуваха откриването на детска площадка в 10 ОУ„Алеко Константинов” в кв.„Изток”  10_1477810658

В петък фоайето на 10 ОУ„Алеко Константинов” в кв.„Изток”се изпълни с родители, учители и деца. Поводът бе откриването на детска площадка в двора на училището, на която ще се радват учениците от двете подготвителни групи и всички,които са на целодневно обучение.

Данъкът за такситата в Перник ще е 300 лв.

Данъкът за такситата в Перник ще е 300 лв. 10_1477810037

300 лева данък такси ще плащат таксиметровите фирми в Перник, като това решение взе местният Общински съвет. Разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на общината ще струва 45 лева и ще важи за една година.

Отдават под наем три мобилни дъвени къщички модел „Базар” в Перник

Отдават под наем три мобилни дъвени къщички модел „Базар” в Перник 10_1477809795

Три мобилни дъвени къщички модел „Базар” ще бъдат отдадени под наем на търг в Перник, като решение за това взеха съветниците на провеждащото се днес заседание на местния Общински съвет. Къщичките са за продажба на хранителни стоки и напитки и ще бъдат монтирани на пернишкия площад „Кракра”. Те са с площ 18 кв.м плюс още 22 кв.м открита площ.

Брошури с превантивни съвети срещу кражба на автомобили разпространи в Перник

Брошури с превантивни съвети срещу кражба на автомобили разпространи в Перник  10_1477809504

Брошури с превантивни съвети срещу кражба на автомобили разпространи в Перник, като местната комисия за обществен ред и сигурност. Превантивната и разяснителна кампания се реализира съвместно от Община Перник, ОД на МВР и Областната администрация. В листовките са описани препоръки към шофьорите как да пазят колите си от крадци.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.