iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юни 2010

Давам под наем помещение от 265 кв.м. напълно обо

Давам под наем помещение от 265 кв.м. напълно оборудвано и обзаведено заведение за бързо хранене с всички разрешителни.Обособена самостоятелна част от Мебелна къща Мошино.Цена 2 500 лв.

Всичко от гипсокартон Ел. инсталации Освежителни

Всичко от гипсокартон
Ел. инсталации
Освежителни ремонти - латекс и тапети

Предлагам качествени счетоводни услуги. Изготвяне

Предлагам качествени счетоводни услуги. Изготвяне на месечни и годишни отчети. Финансови консултации. Представляване пред НАП, НОИ, ИТ и др.

Мъж самокатастрофира и загина в Богданов дол

Жител на пернишкото с. Богданов дол загинал вчера, самокатастрофирйки с лек автомобил, съобщиха от полицията.
 
Около 21,00 ч. на ул. "Хан Аспарух" в с. Богданов дол, лек автомобил "Мазда" без регистрационни табели, управляван от 39-годишния Т.Е. се блъснал в железобетонни колове и се преобърнал в дворно място.
 

Млада жена се преби с кола при гара "Разпределителна"

Перничанка е пострадала вчера самокатастрофирайки на първокласен път І-6 София - Кюстендил.
 
Инцидентът е станал в гр. Перник, в района на бившия клон "Мир".
 
Лек автомобил Опел "Вектра", управляван от 29-годишната Е.П., движейки се посока столицата, губи контрол и самокатастрофира в страни от пътя.
 

Сгащиха по улиците още трима пияни шофьори

Трима пияни шофьори са засечени вчера по улиците на Перник и Радомир, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
 

Крадли плячкосват барака в Трън

Домова кражба е разкрита от служители на РУ "Полиция" Трън.
 
В периода 19 - 26 юни, неизвестни са откраднали метални тръби, домакинска посуда и други вещи от барака, собственост на жителка на пернишкото с. Рударци.
 

Алпинисти извършват височинни дейности- външна топ

Алпинисти извършват височинни дейности- външна топлоизолация, поправки след майстори, поставяне на рекламни биоборди и др.

Доставка на въглища (пирински,бобов долски,перниш

Доставка на въглища (пирински,бобов долски,пернишки......) + БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ

Общински съвет – Перник се събира на извънредно заседание

Общински съвет - Перник се събира на извъпредно заседание, което ще се състои утре - 01.07.2010г. от 9.30 часа в зала „Панорама".
 
Д Н Е В Е Н Р Е Д :
 
1. ДЗ ВХ. № 277/28.06.2010Г. ОТ Д. МИТРЕВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ПЕРНИК, ОТНОСНО: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕГЛАСУВАНЕ НА РЕШЕНИЕ 578/22.06.2010Г. НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ПЕРНИК.

Слънчеви колектори от ЕМ ДЕ Солар.

Слънчеви колектори, за осигуряване на битова топла вода за еднофамилни жилища, както през летните, така и през зимните дни. Високо-технологични вакуумни колектори от най-ново поколение - поглъщат 94% от слънчевите лъчи с минимални топлинни загуби!

Никой не се трогва от гладната стачка в Радомир

Щафетната гладна стачка срещу поскъпването на газа в радомирската фирма "Радомир метал индъстрийз" вчера продължи, без да трогне никого от управляващите.
 
След председателя на заводската организация на КНСБ Копринка Иванова и заместника й Димитър Рашев вчера на работните си места гладуваха Димитър Джевелеков и Бистра Искренова.
 

Конкурс за есе Вечността е за любящите души

За втора поредна година сайтът „Православна младеж" обявява конкурс за есе.
 
Темата на тазгодишното издание е „Вечността е за любящите души".
Награди
 
На потребителите на сайта: една награда в размер на 200 лв.
 

Петърчо на 5

Смелото момченце Петър Димитров от Перник на 30 юни 2010г. става на 5 години.
 
Роден с множество увреждания и страшни диагнози, сега той е едно почти нормално дете, надвило прогнозите на лекарите, че излекуването му е невъзможно.
 
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛИЧЪК ПЕПИ! ОБИЧАМЕ ТЕ! ЗДРАВЕЙ!
 

Пеленаче се яви в съда на делото срещу Христо Ковачки

Свидетелка бе доведена принудително от съдебната охрана с пеленачето си да даде показания по делото срещу бизнесмена Христо Ковачки. Бебето подлуди охранителите в караулката и полицаите го внезоха в залата при майка му, а прокурор Маргарита Немска го държа, докато свидетелката преглеждаше финансовата документация по делото.

"Ферари" с цвят червен получиха премиер и министър

"Ферари" с цвят червен получиха като подарък премиерът Бойко Борисов и строителният министър Росен Плевнелиев след откриването на търговски комплекс край пернишкото с. Студена.
 

С колко ще поскъпне хлябът с новите цени на газ и ток?

Повишението на цените на газ и ток неминуемо ще доведе до по високи цени на Хляб, месо, мляко и други стоки от първа необходимост. За това алармираха търговци и производители, след вчерашното решение на ДКЕВР за увеличение на цените на природния газ с 24.63% и на ел.енергията с малко под 2%.

14 млн. евро неустойка, ако забавят магистрала Люлин

14 млн. евро неустойка ще дължи турският консорциум "Мапа- Дженгиз", ако магистрала "Люлин" не бъде завършена до 15 май 2011 г. Условието ще бъде включено в поредния анекс с изпълнителя на аутобана за увеличение цената на пътя, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев при откриването на търговски комплекс край пернишкото с. Студена.
 

Готовата отсечка от магистрала Струма още е незаконна

Отсечката от пътен възел „Даскалово" до Долна Диканя все още е незаконна, потвърди за пореден път министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в пернишкото село Студена. По думите му затова ограничението там е от 90 км в час.
 

Бойко: Лошо е политиците да стават милионери

Премиерът Бойко Борисов не одобрява политиците, които стават милионери след като са влезли в политиката.
 

Деца от Църква поздравиха премиера и трима посланици

Млади танцьори от Детския фолклорен танцов ансамбъл „Български ритми" при Народно читалище „Просвета" в пернишкия квартал „Църква" поздравиха с вихрен танц премиера Бойко Борисов, посланиците на САЩ, Великобритания и Холандия и всички гости на официалното откриване на търговски комплекс на магистралата при село Студена.
 

Шел ще прави детска площадка в Студена

След отварянето на новата бензиностанция на „Шел" при пернишкото село Студена и откриването на търговския комплекс към нея лично от премиера Бойко Борисов, в компанията на посланиците на САЩ, Великобритания и Холандия, стана ясно, че от фирмата са обещали да направят детска площадка в Студена.
 

Азис се размина с Бойко в Студена

За една идея време в търговски обект на главен път Е-79 до пернишкото село Студена вчера се разминаха премиерът Бойко Борисов и фолк звездата Азис.
Малко след като премиерът преряза лентата и отпраши да проверява магистрала, „Люлин" за кратка почивка на бензиностанцията се отби прегладнелият Азис.

Вдигнаха параклис над изворче на св. Петка в Джинчовци

Параклис над изворче с лековита вода, наречено на света Петка вдигнаха в трънското село Джинчовци. След като възстановиха храма "Св. Николай" в селото, който беше тържествено обновен през есента на миналата година, сега в пограничното село довършват нов Божи дом.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.